Sosyal Medya

Dünya

Almanya’daki Jamaika koalisyonunda Türkiye tartışması

Almanya’da devam eden koalisyon görüşmelerinde koalisyonu oluşturacak olan üç parti birçok konuda anlaşma sağlarken, Türkiye konusunda ve AB’nin geleceği konusunda tartışma yaşandı.



Almanya’da devam eden koalisyon görüşmelerinin yarınki ana konusunu Avrupa BirliÄŸinin (AB) geleceÄŸi, AB iliÅŸkileri ve Türkiye oluÅŸturacak. Jamaika koalisyonunu oluÅŸturacak partiler arasında Türkiye konusunda farklı görüşler yüzünden anlaÅŸmazlık yaÅŸandı. Koalisyonun en küçük ortağı olan Hıristiyan Sosyal Bilik Partisi CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, “Türkiye’nin AB’ye üye olmasını istemiyoruz. Müzakerelerin durdurulması için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Yeşiller Federal İcra Direktörü Michael Kellner, Türkiye konusunda ilişkilerin kesilmesinin doğru olmadığını, ancak şu anda ilerlemenin dondurulmasının doğru bir yaklaşım olduğunu savundu.

Jamaika koalisyonunun diÄŸer ortağı Liberal Parti FDP de Türkiye’nin AB üyeliÄŸi konusunda ve iliÅŸkilerin kesilmesi konusunda Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi ile aynı görüşte olduÄŸunu açıkladı.

BERLÄ°N/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.